De 7 kritische succesfactoren voor een succesvol project geeft je handvatten om ook jouw project tot een succes te maken. Een succesvol project binnen tijd, scope en budget opleveren, dat willen we toch allemaal. Toch gebeurt het maar al te vaak dat projecten uit lopen, de scope veranderd of de budgetten worden overschreden. Dit komt door verschillende oorzaken. Deze oorzaken hebben niet altijd een verband met elkaar.

Als je kritisch naar deze oorzaken kijkt, dan zie je wel vaak dezelfde patronen terugkomen. Er zijn bepaalde factoren die bepalen of een project succesvol of niet succesvol zal worden opgeleverd. Deze factoren noem ik de kritische succesfactoren.

Of je nu een nieuw project gaat starten of al een lopend project onder je hoede hebt, deze factoren zijn van toepassing in beide situaties. Bij de start van nieuwe projecten is het belangrijk om tijdens de voorbereiding of initiatiefase deze kritische succesfactoren te analyseren en in te regelen daar waar dit nodig is. Mocht je project al in uitvoering zijn dan is dit geen probleem, ook hiervoor geldt: analyseer en implementeer. Je zult zien dat het bijdraagt aan het succes van je project.

Wat zijn de voordelen voor mijn project als ik aan de slag ga met de 7 kritische succesfactoren?

  • Het zorgt voor duidelijkheid binnen het projectteam
  • Het geeft kaders en randvoorwaarden waarbinnen iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid kan nemen
  • De communicatie tussen het projectteam en de business wordt gestroomlijnd
  • De business is betrokken van het begin tot en met de oplevering van het project
  • Minder verrassingen gedurende het project
  • Snel toegevoegde waarde voor de eindgebruiker

Ga nu zelf aan de slag met deze succesfactoren en ervaar de positieve impact op jouw project!

Ik heb de 7 kritische succesfactoren voor een succesvol project uitgebreid beschreven in een whitepaper. Klik hieronder om deze gratis te downloaden.

Download nu de gratis whitepaper!

​Na het downloaden krijg je van ons regelmatig informatie, tips, video's en kortingen voor webinars of online programma's per e-mail.
Direct Downloaden
Met het invullen van bovenstaand formulier en het downloaden van de content gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden
De
close-link