Ik ben weer terug van vakantie en deel graag de ultieme mindset trick die ik heb geleerd.

Dit was geen normale vakantie maar lichamelijk echt een beproeving, maar wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb.

Ik heb de Portugese Camino gelopen van Porto naar Santiago de Compostella. Alles bij elkaar, inclusief het verkeerd lopen.., is het een tocht van iets meer dan 300 km geworden. Een backpack van ~9 kilo op de rug en gaan!

Wat een bijzondere reis. Wat een inzichten. Maar vooral wat een rust. Gewoon helemaal nergens aandenken behalve hoever ben ik? en hoeveel kilometer moet ik nog lopen tot de volgende stop?

De tips en tricks voor een optimale mindset vliegen je om de oren:

  • 5 uur opstaan
  • koud douchen
  • mediteren
  • etc.

De ultieme mindset trick

Ik wil er daar graag 1 aan toevoegen die er voor mij met kop en schouders boven uitsteekt en dat is lange afstandswandelingen maken.

Wat een vrijheid, wat een belevenis, wat een herinnering. Voor mij de ultieme activiteit voor een positieve mindset en het herstructuren van al je gedachtes.

Het leuke van de tocht was dat je allemaal gelijkgestemden tegenkomt. Iedereen heeft hetzelfde doel, namelijk Santiago bereiken en je Compostella (het bewijs) ophalen.

Mijn inzichten van iets meer dan 2 weken wandelen langs de kust en door de binnenlanden van Portugal en Spanje

  1. Het leven is te kort om te lang bij het negatieve stil te blijven staan. Reflecteer maar ga zo snel mogelijk over tot de orde van de dag en maak daar iets bijzonders van.
  2. Omring je met bijzondere mensen. Omring jezelf met gelijkgestemden. Je trekt elkaar naar een hoger niveau i.p.v. naar beneden.
  3. Je zult altijd weerstand en obstakels ondervinden. Privé maar ook zakelijk. Laat je hier niet door uit het veld slaan. Pak dit aan als extra motivatie om de volgende stap te blijven zetten. Van elke tegenslag leer je en dit maakt je sterker.
  4. Samen kom je verder. Vroeg of laat heb je elkaar of iemand nodig om verder te komen. Een tip, een inzicht, stukje kennis en ervaring. Denk niet dat je alles helemaal alleen kunt.
  5. De meeste mensen hebben het beste met je voor. Uiteindelijk zijn er altijd mensen die je een helpende hand zullen aanbieden zonder hier misbruik van te maken. Geef men het voordeel van de twijfel.

—–

Klaar voor de volgende stap?

Met mijn 1:1 coaching help ik jou om te groeien in leiderschap, focus en resultaat. Plan direct hier een call in.