In deze blog kijken we naar de andere kant van ondernemen namelijk ondernemen is ook managen.

Huh, andere kant hoor ik je denken. Yes.

Ondernemen is leuk, vette ideeën bedenken, brainstormen en met de strategie bezig zijn.

En dan executie.. hier schort het nog wel eens aan. Grote organisaties kunnen terugvallen op interne teams bij wie het uitvoerende werk komt te liggen. Het probleem hier? De afstand die ontstaat tussen het management en de uitvoerders wat vaak het gevolg is van gebrekkige communicatie.

Kleine ondernemers en solopreneurs kunnen niet altijd het werk uitbesteden aan een ander en moeten dus ook managen, namelijk zichzelf.

Ondernemen is ook managen

Als ondernemer moet je dus ook kunnen managen. Managen van het uit te voeren werk. Maak er kleine of grotere projecten van. Betrek jezelf erbij en geef jezelf een actieve rol in het project. Dit betekent niet dat je iedere projectmeeting aanwezig moet zijn. Dit betekent wel dat je jezelf “Accountable houdt”.

Veel ondernemers maken niet altijd de progressie die men zich had voorgesteld. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar teveel projecten opstarten en hierdoor niets afmaken is er zeker één van.

Project management is niet voor iedereen weggelegd, maar kan je wel leren om in de basis gestructureerd en met focus naar een (eind)doel toe te werken.

Ik heb ooit een blog geschreven met 5 tips voor startende projectmanagers. Doe er je voordeel mee!

Klaar voor de volgende stap?

Met mijn 1:1 coaching help ik jou om te groeien in leiderschap, focus en resultaat. Plan direct hier een call in.